En svensk legend har fått ett nytt hem på webben

Upplev Konst av Eugen Semitjov

Peppit presenterar Eugen Semitjov

Det är inte alltid man får den möjlighet att arbeta med ett projekt där det redan finns nästan oändligt med material. Det är också inte ofta man får chansen att presentera någon som Eugen Semitjov.

Den nya hemsidan innehåller Allan Kämpe serie strippar, tavlor, e-böcker, webshop, intervjuer, och ett enormt arkiv med bilder och artiklar.

SEMITJOV.SE WIKIPEDIA VISA VR

Utbildning inom 360 för ReBorN-LIFE, Länsstyrelsen

Utbildning med ReBorN-LIFE

Utbildning inom 360 foto, 360 film, och VR

I slutet av förra månaden så höll vi i en 3-dagars utbildning inom 360 foto, 360 film, och VR åt Länsstyrelsen i Västerbotten.  Vi spenderade två dagar i klassrumsmiljö och en dag ute i fält vid Lögdeälven. Under utbildningen gång så lärde sig deltagarna att arbeta med en Insta360 PRO kamera; fick en överblick av grunderna inom 360 bild-, 360 film-, och ljudredigering; lärde sig att sammanfoga bild och film; och lärde sig hur de skapar VR rundturer.

Om ReBorn-LIFE

Deltagarna i utbildningen är aktiva inom det största restaurerings projekt av sitt slag i Sverige: ReBorN LIFE (Restoration of Boreal Nordic Rivers). Under projektets gång ska 200 km av Lögdeälven, Åbyälven, Byskeälven, Piteälven, Råneälven och Kalixälven återställas till det skick dessa var innan flottningsperioden. Sten ska läggas tillbaka, torrlagda sidofåror ska öppnas, och lekbottnar återskapas. Projektet ReBorN-Life kommer att resultera i förbättrad vattenmiljö för flodpärlmussla, lax, och öring. Deras arbete framtidssäkrar naturturism och fisketurism i Norrland.

Så småningom kommer besökare till Länsstyrelsens webb och sociala media få tillgång till ett nytt perspektiv av deras fantastiska arbete med att restaurera våra älvar. Vår förhoppning är att Länsstyrelsen, kommuner, och andra myndigheter, utökar användning av denna teknologi för att visa ännu mer av den Norrländska naturen. Vi har stort förtroende för att denna form av media. Vi tror att 360 och VR är rätt verktyg för att nå ut till fler som är intresserade av naturvård.

Finansiärer

Arbetet finansieras av EU:s LIFE-fond. Projektet ägs av Länsstyrelsen i Västerbotten och koordineras tillsammans med Länsstyrelsen i Norrbotten. Övriga partners är Skogsstyrelsen, Havs- och vattenmyndigheten, Nordmaling och Gällivare kommun. Övriga finansiärer är kommunerna Arvidsjaur, Boden, Jokkmokk, Luleå Piteå och Älvsbyn samt SCA Skog AB Västerbotten, SCA Skog AB Norrbotten, Sveaskog Förvaltnings AB Västerbotten och Sveaskog Förvaltnings AB Norrbotten.

Vi är väldigt stolta att få ha varit med en liten bit på resan och ser fram emot att uppleva resultatet av deras arbete i VR.

För mer detaljer om ReBorN-LIFE, besök deras hemsida och klicka på länkarna.

VISA VR ReBorN-LIFE

Besök Wallhalla B&B med VR

Wallhalla B&B

Peppit presenterar Wallhalla B&B med VR

Vi besökte Stig och Ing-Marie Wall på deras vackra gård i Vännfors, Vännäs Kommun.

På Wallhalla bor man nära ängar, skog och Vindelälven i en renoverad jordbruksbyggnad från början av 1800-talet. Vännfors med omgivningar bjuder på varierande natur som bjuder på sina rika resurser i form av bär och svamp.

Wallhalla har tre nyinredda sovrum med högt i tak utsmyckade med kristallkronor. Inredningen går i gammal stil men med modernt bekväma sängar, badrum och ett stort allrum på övervåningen. Frukost serveras med hembakat bröd samt bär och grönsaker från den egna trädgården.


VISA VR


HITTA


WALLHALLA.SE

“De ger en skarpare bild av Norrland”

Jessica Öberg fishing in the Swedish mountains

“De ger en skarpare bild av Norrland”, artikel i Besöksliv

Det är så roligt när det man gör uppmärksammas. Hanna Dunér från Spoon.se ringde i Fredags för en intervju och nu redan kan ni läsa resultatet.

Broschyrer åldras och funkar inte för att sprida information. Genom att satsa på webb, film och foto kan du få ut dina destinationer på ett annat sätt i sociala medier”, säger destinationsmarknadsföringsföretaget Peppits grundare Jessica Öberg.

Läs artikeln här: http://www.besoksliv.se/nyheter/de-ger-en-skarpare-bild-av-norrland/

 

 

 

Besök en del av Torrböle Naturstigar med VR

Foto: Peppit.se

TORRBÖLE NATURSTIGAR

Vi har skapat ett VR projekt som blev en del av Torrböle LONA project. Projektet visar en liten del av Torrböle Naturstigar.

Till sommaren ska vi byta ut alla 360 foton till mer somriga bilder då de befintliga togs på hösten och även lägga till två bilder som visar Laxforsen och hällristningar.


VISA VR


BESÖK TORRBOLE.SE


HITTA

Lapland Pike 2018-2020

FÖLJ MED PÅ DEN BÄSTA C&R GÄDDFISKETÄVLINGEN NÅGONSIN!

Peppit kommer att organisera Lapland Pike tillsammans med Lycksele kommun de kommande tre åren.

Lapland Pike är en Catch & Release båt- och kajak-fiske gäddtävling med inriktning på att nå ut internationellt.

Lapland Pike 2017

Vi hjälpte till att organisera Lapland Pike 2017 och det blev väldigt lyckat. Vi hade 21 stycken 2-personers lag som tävlade i två dagar för att vinna fina priser. Den längsta gäddan var 119 cm och lagen fångade sammanlagt 88 gäddor. Tre av lagen bestod av deltagare från Tjeckien.

Lapland Pike 2018

Under 2018 så kommer tävlingen ske i Kattisavan helgen den 18-19 augusti med Chilla Inn Camping som bas. Tävlingsområdet innefattar Kattisavan och Blåvikens FVO – vackert, stort, och glesbefolkat.

Det kommer att bli en härlig två-dagars tävling med bl.a föreläsning om World Wide Fishing av Miguel Sanz från Spanien. Det kommer att serveras god mat följt av pubkväll med stämningsfull livemusik.

Vår insats

Vi arbetar med projektledning och media inom Lapland Pike, ett Leader Lappland 2020 projekt.

Vi har tagit fram hemsidan, arbetar med social media, skapar 360 foto och VR, och tillsammans med Isle Mountain AB så skapar vi korta filmer som visar området.

Vi kommer att fortsätta använda det webbaserade fångstsystem som vi introducerade 2017. De tävlande tyckte det var enkelt att skicka in fångstrapporterna med sina mobiler och vi arrangörer fick ta del av vad som hände ute på vattnet i realtid.

I år så kommer vi att introducera en webbaserad poängtavla, som kommer att göra det enklare för lag och följare att se och dela ställningen.

Lapland Pike Logo


VISA VR


LAPLAND PIKE


LAPLAND PIKE